Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

Mūsų darželiui 30!

Rugpjūčio 30 d. Ylakių vaikų lopšelio-darželio darbuotojai, svečiai, vaikių tėveliai ir net buvę darželinukai susiriko į šventę, kuri skirta atsikūrusios įstaigos 30-ies metų jubiliejui. Šventėje prisiminimais dalijosi įstaigos direktorė Živilė Rancienė. Dabar darželis turi daug vaikučių ir 21 darbuotoją, o pradžia buvo visai kitokia…
1992 m. darželyje liko vos keli vaikučiai, pora auklėtojų, ir sprendėsi įstaigos uždarymo klausimas. Viskas pasisuko gera linkme, reikėjo surasti, kad būtų ne mažiau 12-os vaikučių, ieškoti kitų patalpų, spęsti daug buitinių klausimų, atlikti remontą. Įsikūrimas buvo nelengvas, bet kaip Ž. Rancienė prisiminė, tik jaunatviškas entuziazmas, veržlumas, tikėjimas ateitimi padėjo su visu tuo susitvarkyti. Kolektyvą pasveikino Skuodo rajono meras S. Gutautas bei vicemerė A. Pitrėnienė. Padėkos žodžius taip pat tarė ir buvę įstaigos ugdytiniai bei jų tėveliai, atvyko kolegos ir Skuodo rajono Mosėdžio vaikų lopšelio-darželio direktorė D. Mažrimienė, Ylakių gimnazijos direktorius V. Statkus. Nuoširdumo, padėkų, prisiminimų, dovanų, gėlių, dainų, muzikos pilna šventė baigėsi gimtadienio torto skanavimu ir atlikėjo Romo Dambrausko dainomis.

Darželis auga, kuriasi ir klesti jau 30 metų. Šiandieninis darželis nebūtų toks nuostabus, jei čia nebūtų puikios komandos. Mes švenčiame, idėjas paverčiame tikrove, žengiame ir mokomės, bandome ir keičiamės, nepamirštame žaismingumo, geros energijos ir kūrybingumo. Darželyje auga, ugdosi, svajoja, tyrinėja, triukšmauja ir išdykauja laimingi vaikai, o kolektyvas didžiuojasi kurdami ir augindami čia mokytojus, inžinierius, gydytojus, menininkus, o svarbiausia – nuoširdžius ateities kūrėjus.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Sigutė Jakštienė

_reflectionremoval
_autotone
_reflectionremoval
_autotone