Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

Projektas „Pirmasis mamos eilėraštukas“

Pats gražiausias laikas, kai vaikai mamos glėbyje. Tada jie saugūs, drąsūs ir laimingi. Mamyčių dienos proga, įstaigoje buvo įgyvendinamas jaukus ir šiltas projektas „Pirmasis mamos eilėraštukas“. Jau trečius metus mūsų darželio penkiamečiai, šiemet tai gr. „Bitutės“ ugdytiniai, turėjo užduotį – išmokti ir kartu su mama padeklamuoti jos vaikystės eilėraštuką. Mamos turėjo progą su vaikais pavartyti šeimos albumus, knygutes ar videoteką ir pasirinkti eilėraštuką. Išmokus reikėjo nusifilmuoti. Mamos labai kūrybingos. išgirdom ir savo kūrybos eilėraštuką.

Smagiausia diena vaikams, kai grupėje žiūrėjome bendrą filmuką „Pirmasis mamos eilėraštukas 2023 “. Kaip džiaugėsi vaikučių akys, pamačiusios save ir mamą kartu. Ačiū mamytėms už savo vaikystės prisiminimus.

Projekto organizatorės- logopedė Loreta Petrutienė ir gr. „Bitutės“ mokytoja Vilija Gerikienė – visiems dalyviams įteikė padėkas ir mažą užduotį – namuose paskaityti ir išmokti eiliuotą padėką mamytei. Juk mamoms gražių žodžių niekada nebūna per daug.

„Tu- mano žvaigždelė,

Tu – mano šviesa,

Tu – mano sparneliai,

Skrendu pas tave.

Tu – mano širdelėj,

Aš – tavo širdy.

Ačiū tau, mamyte,

Kad mano esi.“ (I. Bakšė ir E. Povilaitienė).

Logopedė Loreta Petrutienė