Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

Kosmoso diena !

Kosmosas vaikams – nauja, nežinoma ir ypač įdomi tema. Galbūt suaugusiam žmogui pakanka žinoti, kad kosmoso platybė yra beribė. Tačiau vaikams kosmosas –  paslapčių pasaulis, kuriame išsilieja beribė jų fantazija.

Balandžio 12 dieną visas pasaulis mini Tarptautinę aviacijos ir kosmonautikos dieną. Tad šią dieną Ylakių vaikų lopšelio –  darželio vaikai buvo kviečiami keliauti į kosmosą ir susipažinti su jo platybėmis atliekant įvairias veiklas. Jaunieji astronautai apsirengę astronautų rūbais, kosminiu greičiu keliavo po Visatos platybes, susipažino su saulės sistemos planetomis, mėnulio fazėmis, tyrinėjo kaip atrodo galaktika.  Vaikai susižinojo, kad krentanti žvaigždė yra maža kosminė dalelė dideliu greičiu einanti per dangų, arba dar kitaip vadinama meteoritas. Tad parkeliavus atgal į žemę vaikai pamatė daug prikritusių meteoritų, kuriuos su žnyplėmis reikėjo surinkti. Ypatingoje kosminėje dėžėje slėpėsi dar daugiau didelių ir mažų meteoritų, kuriuos su pirštinėmis reikėjo atrūšiuoti. Taip pat vaikai turėjo galimybė pasijusti lyg būtų erdvėlaivyje ir išlaikyti pusiausvyrą, nešant kosminį kamuoliuką.

 Vaikams kosmoso diena buvo pilna įspūdžių ir gerų emocijų, o kas žino, gal vieną dieną kažkuris iš šių vaikų mums pamojuos iš savo kosminės stoties, skriejančios į kosmoso platybes!

Mokytoja Rita Bičkutė