Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

Tarptautinė vaikų knygos diena

Knyga, knyga, dar kartą knyga. Niekas taip neišjudina ir neugdo vaiko fantazijos kaip knyga,“ – rašė viena žymiausių vaikų rašytojų Astrida Lindgren.

Norą skaityti pirmiausia lemia tėvų pastangos kasdien rasti laiko vaiko bendravimui su knyga.  Be to, tėveliai ir seneliai skaitydami  knygas savo pavyzdžiu užkrečia skaitymui ir vaikus. Vėliau skaitymo estafetę perima vaikų darželių auklėtojai ir mokytojai. Knygos lavina mūsų kalbą, plečia žodyną, vysto mąstymą, skatina fantaziją. Knygos vaikus verčia susimąstyti apie gėrį ir blogį. Suteikia žinių apie mus supantį pasaulį. Galima sakyti, kad knyga vaikams atveria kelią į literatūrą visam mūsų gyvenimui.

Būdų įtraukti vaikus į skaitymo procesą iš tiesų yra daug ir įvairių. Vienas iš jų- su vaikais lankytis bibliotekoje, kur vaikai gali patys išsirinkti ir pavartyti jiems patinkančias knygutes. Balandžio 5 -ają mūsų įstaigos ugdytiniai Ylakių miestelio bibliotekoje paminėjo Tarptautinę vaikų knygos dieną. Ta proga Skuodo rajono savivaldybės R. Granausko viešosios bibliotekos vaikų skyriaus bibliotekininkės vaikus nustebino teatralizuotu knygos skaitymu: ,,Baisieji Alano dantys“. Vaikai krykštavo iš laimės, spindinčiomis akelėmis įsijautę stebėjo vaidinimą, juokėsi iš krokodilo…O kai kuriems buvo ir išgąsčio, kai krokodilas Alanas ėmė riaumoti, gąsdinti ir taikėsi praryti kiškį. Bet kaip ir visos pasakos, taip ir ši baigėsi laimingai.

Po vaidinimo vaikai dar skaitė, vartė vaikiškas knygeles. Vieni rinkosi dideles, kiti mažas, treti įvairesnių formų knygeles, muzikines knygas, dar kiti atrado knygeles kartu su dėlionėm. Kaip smagu atrasti tiek naujų ir įdomių knygų. Tad tikimės, kad šis turiningai praleistas rytmetis ilgam išliks vaikų širdelėse, o meilė knygai niekada nedings iš vaiko pasaulio.

Mokytoja metodininkė Rita Skurvydienė