Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

„Pyragų diena“

Lapkrity lauke saulės spindulių vis mažėja, o šventinės lemputės dar neįžiebtos, „Pyragų diena“ puiki proga pasidalinti savo šiluma ir gerumu. Metų pabaiga – toks laikas, kai pradedame skaičiuoti nuveiktus darbus, kai mintyse dėliojasi padėkos žodžiai artimiesiems ir tiems, kuriems reikia ištiesti pagalbos ranką. Pyragų dieną galima atlikti labai prasmingą darbą – pagelbėti mažiesiems ligoniukams. Mūsų darželis prisijungė prie paramos akcijos, padėti Skuodo rajono mažajam gyventojui – Justukui.

Mokytojos Rūta ir Veronika lapkričio 7 d. organizavo Pyragų dieną, kurią palaikė visa bendruomenė. Pyragus,  pyragėlius, keksiukus kepė visi: vaikučių tėveliai, darbuotojai. Ruošėsi kepti obuolių pyragą ir senoji Zuikienė, bet atskridusi Šarka vis maišėsi po virtuvę. Patarška supratusi, kad bus kažkas skanaus, nenustigo vietoje norėdama kuo greičiau pasivaišinti. Zuikienė su vaikų pagalba išaiškino  ilgauodegei pyrago kepimo subtilybes ir šioji supratusi, kad teks ilgai laukti išskrido kitur ieškoti maisto. Tuo tarpu kol pyragas kepė Zuikienė su darželio ugdytiniais žaidė žaidimus. Nieko gero neradusi Šarka grįžo, o ir pyragas iškepė, žinoma Zuikienės pyragu dalinomės visi…

Nuoširdžiai DĖKOJAME visiems, kurie kepė, aukojo kilniam tikslui. Tai puiki akcija, kuri parodo, kokios didelės yra žmonių širdys. Manau, kad tokios akcijos vienija žmones, primena, kad net ir po truputėlį prisidėdami, galime padaryti didelį ir gražų darbą.

Suskaičiuotos surinktos lėšos: 190e

Ačiū už Jūsų gerumą! ♥️ Lai gerumas ir bendruomeniškumas mus visus vienija.

Vyresn. mokytoja Veronika Žutautienė