Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

#NEnurašykopalaikyk

Kovo 21 dieną švenčiama PASAULINĖ DAUNO SINDROMO DIENA. Šią dieną mūvimos skirtingos kojinės, išreiškiant palaikymą ir toleranciją žmonėms su Dauno sindromu bei jų šeimoms. Skirtingos kojinės simbolizuoja kitoniškumą, išskirtinumą bei mūsų draugiškumą tokiems vaikams. Mūsų darželis prisidėjo prie šios socialinės akcijos. Vaikai kartu su auklėtojomis mūvėjo skirtingas kojines. Salėje smagiai šoko kojinyčių šokius. Paskui vyko kūrybiniai darbai: kojines spalvino, piešė ir puošė jas įvairiausiais raštais.

Dauno sindromą turintys vaikai yra gražiausiai besišypsantys vaikai, dar vadinami Saulytėmis. Jie pilni gerumo ir šilumos, nori apsikabinti ir draugauti. Mokykimės, sutikę kitokį vaiką, jį priimti – pasisveikinti ir apkabinti. Patikėkit, kiekviename mūsų yra geras žodis, kupinas meilės ar paguodos, šilumos ar šlakelio juoko. Netaupykime tų žodžių, dalinkime vieni kitiems, skleiskime šviesą.

O linksmų spalvotų kojinių dar spėsite įsygyti www.21istorija.lt.  Pirkdami kojinių porą 1€ paaukosite Žmonių su Dauno sindromu ir jų globėjų asociacijai.

                                                                                      Logopedė Loreta Petrutienė