Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

PROJEKTAS „FUTBOLIUKAS“

Vaikai mėgsta futbolą. Lapkričio mėnesį su jais kalbėjomės apie šį žaidimą, domėjomės, kokias komandas žino, kokius žaidėjus. Vaikai pasakojo, jog žiūri per televiziją futbolą, prašo savo brolių, seserų, tėvelių, kad pamokintų  ir kartu su jais žaistų.

Dalyvaudami projekte „Futboliukas“ vaikai per pirmąją futbolo technikos pamokėlę sužinojo daug įdomių dalykų, pavyzdžiui, kaip varyti kamuolį pagal žymeklius, kaip jį nuvaryti kitam draugui, šis dar kitam ir taip toliau. Per antrąją futbolo technikos pamokėlę – apie kamuolio perdavimą žaidėjui. Sunkiau sekėsi kamuolio perdavimas draugui, nes sunku jį pastebėti salėje tarp kitų bėgiojančių vaikų.

Pagal galimybes ugdytiniai  atliko užduotis, daugiau patiko laisvai varyti kamuolį po visą salę. Džiugu, kad vaikai buvo teigiamai nusiteikę, patyrė gerų emocijų, gebėjo išlaikyti draugiškumą.

Gruodžio mėnesį vaikai stiprino savo futbolo gebėjimus, atlikdami įvairius ištvermės ir kojų stiprinimo pratimus. Išbandėme naujus futbolo vartus. Mažieji sportininkai pasikartojo ir stiprino savo įgūdžius, kaip perduoti kamuolį vienas kitam. Mokinosi saugumo ir draugiškumo. Kai pasipuošėme sporto salę, pasikvietėme Kalėdų senelį „sportininką“, kuris su vaikais sportavo. Vyko įvarčių fiesta – gera emocija prieš šventes! Buvo duoti kamuoliai keletui vaikų grupių ir skirtos 3-5 minutės įvarčių pelnymui. Vaikai puikiai atsipalaidavo, o grupių statistiką paskelbėme ir kartu pasidžiaugėme.

Vaikams šis projektas labai patinka, todėl jį tęsime toliau ir su malonumu dalyvausime kitose veiklose.

Mokytoja metodininkė Rūta Freimutienė