Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

„Baltieji pradeda -2024“

Kovo 21 d. Ylakių vaikų lopšelyje darželyje vyko rajoninis priešmokyklinio ugdymo grupių ugdytinių šaškių turnyras. Turnyro tikslas – populiarinti ir propaguoti šaškių žaidimą tarp priešmokyklinio amžiaus vaikų.  

Renginį pradėjo darželio direktorė Živilė Rancienė, pasveikino visus linksmai nusiteikusius vaikus, susirinkusius į tokį prasmingą renginį. Papasakojo trumpą istoriją kur ir kas pirmieji pradėjo žaisti šaškėmis ir, kad šis žaidimas mūsų darželyje vyksta dešimtus metus. Jis   yra žinomas ir žaidžiamas ne tik pas mus, bet ir visame pasaulyje. Palinkėjo gero, draugiško žaidimo. Renginio dalyvius, muzikiniais kūriniais pasveikino įstaigos šeimininkai, priešmokyklinio ugdymo ,,Boružiukų“ grupės ugdytiniai su mokytoja V. Navidanskiene ir meninio ugdymo mokytoja V. Mockiene. Šios varžybos  skirtos  mūsų įstaigoje ruošiamam 10 metų šaškių jubiliejui.

                      Turnyre dalyvavo Skuodo lopšelio-darželio, Mosėdžio gimnazijos, Mažeikių „Žilvitis“ lopšelio-darželio ir mūsų įstaigos priešmokyklinukai – 10 vaikučių, bei juos ruošę pedagogai. Svečias Skuodorajono savivaldybės kūno kultūros ir sporto centro direktorius Virginijus Valančius. Vyriausiasis  varžybų teisėjas, Ylakių seniūnijos seniūnas Vytautas Gudauskas paaiškino varžybų tvarką. Buvo ištraukti burtai, varžybų dalyviai pradėjo įnirtingą kovą dėl pajėgiausio šaškininko vardo. Paspaudę vienas kitam ranką, vaikai pradėjo turnyrą. Vyko įtemptas, rimtas ir garbingas turnyras. Šiais  metais sėkmė nusišypsojo Ylakių vaikų lopšelio darželio ugdytinėms: pirmą vietą laimėjo Gustė Šukytė, antrą – Anabelė Šimkutė, ruošė mokytoja V. Navidanskienė, padėjo auklėtojos padėjėja A. Garbenienė. Trečia vieta atiteko Mosėdžio gimnazijos priešmokyklinukui Domui Sėleniui, mokytoja Dalia Noreikienė.

Prizinių vietų laimėtojams ir juos ruošusiems pedagogams įteiktos Skuodo rajono savivaldybės švietimo ir sporto skyriaus padėkos,  Ylakių lopšelio darželio direktorės padėkos. Visiems dalyviams įteiktos dovanėlės. Po apdovanojimų vaikai vaišinosi įvairiais gardėsiais.

 Šaškių turnyre buvo galima pasidžiaugti surengta įdomia, originalia vaikų dailės paroda, skirta šaškių turnyro 10-mečiui.

Dėkojame mokytojams, mokytojų padėjėjams,tėveliams išmokinusiems vaikus žaisti šaškėmis. Šaškės – nėra tik žaidimas, tai fizinių pastangų nereikalaujantis sportas. Bet jis gerina atmintį, loginį ir strateginį mąstymą, tikslumą, gebėjimą savarankiškai priimti sprendimus bei numatyti veikimo kryptį.

Projekto sumanytoja ir iniciatorė mokytoja metodininkė V. Navidanskienė