Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

„RIEDA RATAI, RATELIUKAI“

2019 metai Ylakių vaikų lopšeliui-darželiui buvo prasmingi,  mūsų įstaigą pripažinta aktyvia mokykla. Tai džiuginantis įvertinimas, kuris įpareigoja tęsti sveikatos stiprinimo veiklas įstaigoje. Vienas iš šio projekto renginių  –  „Rieda ratai, rateliukai“. Mažieji darželio ugdytiniai „Burbuliukų“ grupės vaikai norėdami ne tik pasidžiaugti savo transporto priemonėmis, bet ir parodyti, kiek jie išmokę ir kaip jiems sekasi važiuoti su papuoštais dviratukais ir paspirtukais rinkosi į Ylakių miestelio viešąją erdvę „Beržynėlį“. Ten dalyvavo iškilmingame dviratininkų parade, kurio metu visi vienas paskui kitą apvažiavo  „Beržynėlio“  teritoriją, atliko mankštą.

Šventės dalyviams dar buvo numatyta įvairių užduočių, t. y. jie turėjo įveikti kelyje pasitaikančias kliūtis: apvažiuoti „duobes“, „kelio nelygumus“, išvengti kitų „pavojų“. Renginio pabaigoje visi kartu pašoko, atsiėmė apdovanojimus, diplomus už dalyvavimą šventėje.

Vaikai renginio metu patyrė trejopą naudą: stiprino kūno raumenis, patyrė teigiamų emocijų ir sužinojo arba praplėtė žinias, kaip saugiai važiuoti dviračiu.

Šios spalvingos varžybos rengiamos pirmą kartą, bet tikimės, kad renginys įgaus pagreitį ir bus tradicinis. Labai svarbu skatinti mažuosius sportuoti, judėti, aktyviai gyventi.

Vyresn. mokytoja Vilija Gerikienė