Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

Šaškių turnyras „Lietuva – tai aš, Lietuva – tai mes“

Šių metų kovo 4 d., Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti, Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelyje-darželyje įvyko regioninis priešmokyklinių grupių šaškių turnyras „Lietuva – tai  aš, Lietuva – tai mes“.

Turnyre dalyvavo 16 stipriausių priešmokyklinio amžiaus grupių šaškių žaidėjų: iš Mažeikių lopšelių-darželių „Buratinas“ ir „Žilvitis“, Skuodo Bartuvos progimnazijos, Skuodo vaikų lopšelio-darželio, Skuodo rajono Aleksandrijos pagrindinės mokyklos, Skuodo  Bartuvos progimnazijos Lenkimų S. Daukanto mokyklos daugiafunkcio centro skyriaus, Skuodo rajono Mosėdžio gimnazijos ir žinoma Ylakių lopšelio-darželio žaidėjai. Turnyro dalyvius pasveikino Ylakių vaikų lopšelio–darželio direktorė Živilė Rancienė, palinkėjo džiugių, įsimintinų akimirkų ir sėkmės. Svečius pasitiko ir įstaigos priešmokyklinukai, kurie drąsino savo vienmečius koncertu.

Dalyviai burtų keliu  išsitraukė numerius ir sėdo prie šaškių stalo. Kompetentingas teisėjas Skuodo rajono savivaldybės kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus pavaduotojas Linas Mitkus stebėjo, kad turnyras vyktų sklandžiai, nepažeidžiant taisyklių, taip pat stebėjo dalyvių žaidimą, sumavo rezultatus. Prie stalų vyko įdomios, atkaklios ir stiprios kovos, nugalėtojai patekdavo į kitą etapą.

Pirmąją vietą laimėjo Paula Daukantaitė iš Mažeikių vaikų lopšelio-darželio „Žilvitis“ (mokytoja metodininkė Sida Liutkuvienė), antrą – Jokūbas Narmontas iš Ylakių vaikų lopšelio-darželio (mokytoja metodininkė Virginija Navidanskienė), trečią – Jokūbas Budrikis iš Skuodo  Bartuvos progimnazijos Lenkimų S. Daukanto mokyklos daugiafunkcio centro skyriaus (mokytoja Raimonda Šleinienė).

Nugalėtojams medalius ir padėkos raštus įteikė Skuodo rajono Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjos pavaduotoja Loreta Vasiliauskienė. Ylakių lopšelio-darželio direktorė Živilė Rancienė padėkos raštus įteikė dalyvius parengusioms pedagogėms ir vaikučiams, jiems dar teko ir saldžių dovanėlių. Skuodo rajono savivaldybės kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus pavaduotojas Linas Mitkus šventės šeimininkams padovanojo spalvingų šokinėjimo kamuolių. Visi žaidėjai buvo vaišinami darželyje pagamintais skanėstais, nestigo šeimininkų dėmesio ir nuoširdumo.

 

Virginija Navidanskienė

Priešmokyklinio ugdymo mokytoja metodininkė,

renginio iniciatorė ir organizatorė