Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

Šventė „Čiolb Čiolbutis“

Saulėtą balandžio 11 d. popietę Ylakių vaikų lopšelyje-darželyje vyko graži pavasario šventė „Čiolb Čiolbutis“. Renginio vedančiosios mokytojos Rūta Freimutienė ir Veronika Žutautienė visus susirinkusius pasveikino su pavasariu, pirmaisiais pumpurėliais ir žiedeliais, parskridusiais krašto giesmininkais. Popietė prasidėjo nuo humoristinio vaidinimo „Uodegos“, kurį režisavo ir paruošė vedančiosios pedagogės. Mažieji artistai žemaičių tarme pademonstravo savo išmonę ir gebėjimus:

– Atskridusi musė pas žmogų įkyriai prašė padaryti jai uodegą, o šis neapsikentęs išsiuntė ieškoti į mišką, į sodą, prie vandens. Niekas musei nedavė uodegos – šliužas, žuvis, vėžys, genys, stirna, lapė, nes visiems ji reikalinga. Supykusi musė grįžo pas žmogų ir vėl pristojo, tada žmogus nusiuntė pas karvę. Karvė neapsikentusi jos įkyrumo tvojo jai ir priplojo. Tada visi artistai pasikvietę musę sušoko šokį „Musakojis“ ir vieningai nusprendė, kad draugystė nugali visus nesutarimus.

Po nuotaikingo vaidinimo šventė tęsėsi vaikų nuotaikinga koncertine programa,    pradedant nuo pačių mažiausių iki pačių didžiausių. Dainelės ir rateliai atspindėjo šventės pavadinimą, todėl viskas buvo išdainuota ir iššokta apie mūsų krašto paukštelius. Nepamiršome ir gražių posmų, kuriuos išsakė mažieji skaitovai. Belieka padėkoti visiems, kurie dalyvavo kaip žiūrovai ir skyrė laiko popietei. Bet ką mes darytume, jei neturėtume tokių šaunių ir gabių ugdytinių. Jie mūsų šventėse džiugina bei virpina savo artimųjų ir pedagogų širdis savo nuostabiais balseliais ir darbeliais.

Mokytoja metodininkė Rūta Freimutienė