Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

„Tūstantis žodelių mano burnytėje gyvena“

Balandžio 12-ąją Skuodo vaikų lopšelyje- darželyje buvo paminėta Tarptautinė vaikiškos knygos diena, nors ji buvo balandžio 2-ąją, bet esmė liko ta pati – nė vienas vaikas neužaugo be pasakų, knygų ir gyvo žodžio turtų. Tądien įvykusi regiono šventė „Tūkstantis žodelių mano burnytėje gyvena“ ne tik lenkė į pažinimą, skaitymą, bet ir atskleidė savitą žodinę meninę raišką.

Visus šventės dalyvius ir svečius pasitiko vedančiosios auklėtojos Aurelija ir Daiva.

Pasveikinusi visus šventės svečius ir dalyvius Skuodo lopšelio-darželio direktorė Audronė  Pitrėnienė kalbino vaikučius: kas jiems skaito pasakas, ar jiems patinka jų klausytis, kada jas skaito, kokios patinka pasakos, kas jas parašo, sukuria. Vaikai buvo aktyvūs ir mielai bendravo. Visiems mažiesiems patinka pasakos, eilėraščiai, pasakojimai, dainos ir pamėgdžiojimai – įrodė per šventę savo pasirodymais.

Ylakių darželiui atstovavo „Kiškučių“ grupės auklėtinis Danas Jonauskas kartu su savo auklėtoja Rūta Freimutiene, papasakoję ir suvaidinę kūrinį „Šaukštelis plius pyragėlis lygu voverė“(N. Kepenienė). Šiam sceniniam pasirodymui kūrinį parinko  ir paruošė pati auklėtoja Rūta. Nelengva užduotis teko Danui mokinti auklėtoją Rūtą skaičiuoti  laiptus ir daiktus… Kaip jie tai darė parodys per šventę skirtą mamyčių dienai paminėti.

Dalyviams – vaikams įteiktos dovanėlės, o ruošusioms pedagogėms atsidėkota padėkos raštais. Po šventės visi vaišinosi skaniu pyragu bei arbata.

 

Pedagogė metodininkė Rūta Freimutienė.