Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

Šventėme Lietuvos 100 gimtadienį Mosėdžio darželyje

Vasario 14 dieną, grupės „Kiškučiai“ vaikai, auklėtoja V. Narkienė ir darželio direktorė Ž. Rancienė,  vyko į Mosėdžio vaikų lopšelį darželį, švęsti Lietuvos 100 gimtadienio. Į šventę atvyko ir Skuodo vaikų lopšelio darželio vaikai, auklėtojos ir direktorė. Mosėdžio darželio auklėtojos kvietė dalyvauti su  vaikais rajono ikimokyklinių ugdymo įstaigų draugystės akcijoje ,,Vėrinukai -Šimtmečiui“, skirtoje Lietuvos  valstybės  atkūrimo  šimtmečiui  paminėti.  Namuose suvėrę iš  trijų spalvų ir šimto detalių girliandas, atsivežėme į Mosėdžio darželį, kur apjuosėme ir spalvingai papuošėme Lietuvėlę. Skambėjo Tautiška giesmė, vaikučių rankose plazdėjo trispalvės vėliavėlės. Šventės organizatorės  pedagogės  pakvietė prisiminti Lietuvai svarbius istorinius įvykius. Vaikai dovanojo dainas, šokius, posmus, kuriais išreiškė savo meilę tėvynei.

O, kad ši trijų  darželių draugystę  būtų tvirtesnė, darželių direktorės Živilė Rancienė, Audronė Pitrėnienė ir Laima Drąsutienė, aidint iškilmingam maršui pasirašė ir anspaudais patvirtino Trišalę draugystės sutartį. Sutartis įpareigos bendradarbiavimą tarp darželių tiek auklėtojoms, tiek vaikams, tiek direktorėms. Auklėtojoms organizatorės skyrė padėkos raštus, o vaikams po didelį supakuotą siurprizą.

Šventė, kaip ir visi gimtadieniai užsibaigė vaišėmis, kurių tema trispalvės vėliavos spalvos ir vaisiai, ir žėlė kompozicija, ir pyragas papuoštas trispalvės spalvomis, todėl vaišės buvo prasmingesnės ir gardesnės.

Auklėtoja V. Narkienė