Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

Darželyje – pavasario mugės šurmulys

Kaip ir kiekvienais metais  mūsų lopšelyje-darželyje kovo 17 d. vyko labdaringa pavasario mugė. Šiai šventei vaikai kartu su auklėtojomis ruošėsi iš anksto. Visą savaitę, vaikai gamino įvairius darbelius:  vieni lipdė, kiti vėrė karolius, treti iš molio lipdė ąsočius, iš kempinėlių kūrė drugelius, komponavo margaspalves gėles. Visą savaitę vaikai dainavo daineles, kūrė šokius, ratelius, kad galėtų prikelti gamtą.
Po pietų  salėje grojant trankiai liaudies muzikai rinkosi vaikų tėveliai su savo gamintomis prekėmis. Mugę atidarė ir susirinkusius pasveikino priešmokyklinės grupės „Boružiukai“ auklėtinė Viktorija Gineitytė ir įstaigos direktorė Živilė Rancienė. Renginys prasidėjo suaugusių ir vaikų šokiu skirtu Žemės dienai paminėti.  Renginio vedėjos: Virginija Navidanskienė ir Veronika Žutautienė nestokojo linksmos nuotaikos ir šmaikščių pasakymų. Visų grupių vaikučiai parodė ką išmoko šiai šventei. Be linksmybių, mūsų įstaigos pavasarinėje  mugėje kiekviena grupė didžiavosi prekių gausybe išpuoštais stalais. Skubėjome  ne tik paragauti skanumynų, įsigyti namų buičiai ar ūkiui reikalingų rakandų, nupirkti lauktuvių artimiesiems ir draugams, bet ir pasigėrėti tėvelių sumanymais, kaip pagaminti prekę, kad visi pirktų, pabūti šventiniame šurmulyje, pasiklausyti šmaikščių prekeivių kvietimų pirkti.
Pirko ir seneliai, ir tėveliai, įstaigos darbuotojai bei svečiai. Iš mugės niekas nesugrįžo tuščiais krepšiais. Pasibaigus mugei visi liko patenkinti: ir pardavėjai ir pirkėjai. Dar ilgai jautėsi šventiška pavasarinė nuotaika.