Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

Logopedės garsų mokymo pamokėlės

2017 m. sausio 17-31 dienomis logopedė Loreta Petrutienė grupėje „Kiškučiai“ pravedė garsų mokymo pamokėles „Š garso kelionė pas Kiškius“.

Tikslai :
– supažindinti su garso Š artikuliacija;
– išmokyti taisyklingo garso Š tarimo;
– įtvirtinti garso Š tarimą skiemenukuose ŠA, AŠ.

Pamokėlių eiga:
1. Lėlė Zebriukas supažindino su garso Š artikuliacija. Čia svarbu paslėpti liežuvį, sukąsti dantukus ir atkišti lūpas. Sunkokai sekėsi, bet visiems pavyko!
2. Tardami ilgai garsą ŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ „šildėme“ saujose saldainį. Girdėjosi gražus , švelnus šnypštimas. Ir auklėtoja pabandė kartu su vaikais.
3. O trumpą garsą Š tarėme “pūsdami” dviračio padangą. Ir pasimankštinom, ir taisyklingą garsą Š ištarėm.
4. Žaidimas su kamuoliuku, pilnu piešinukų, padėjo išgirsti gražiai tariamus žodelius. Čia paaiškėjo, kad ne visiems pavyksta garsą Š ištarti žodžiuose. Kam sekėsi geriausiai, vaidino mieguistą ūkininką. Kiti vaikai padėjo suvaidinti naminius gyvulėlius.
Rezultatas: visi grupės vaikai žino taisyklingą garso Š tarimą ir jį puikiai ištaria. Dauguma vaikų taisyklingai garsą Š vartoja žodžiuose, sakiniuose. Ir tik 6 vaikams dar reikalinga logopedės, auklėtojų ir tėvelių pagalba taisyklingo garso Š įtvirtinimui žodžiuose, sakiniuose, pasakojimuose. Logopedė pažadėjo dar apsilankyti su savo pamokėlėmis pas „kiškius“.