Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

 ŠV. VALENTINO RYTMETIS – „TUK, TUK ŠIRDELE“

Vasario 14-ąją – Šv. Valentino dieną, Ylakių vaikų lopšelio darželio  vaikai pasitiko  šventiniu rytmečiu „Tuk, tuk širdele“. Vaikus su šios šventės prasme supažindino linksmieji personažai mokytojos (R. Bičkutė) ”Meilė“ ir mokytoja (V. Gerikienė) ”Draugystė“. Šventėme meilę ir draugiškumą, maloniai leidome laiką bendraudami.  Svarbiausia šios dienos žinutė yra meilė, draugiškumas ir geranoriškumas. Tai puiki proga pasakyti „Aš tave myliu“ arba „Ačiū, kad esi mano draugas“, galimybė išreikšti savo meilę ir dėmesį vienas kitam, dalintis dovanomis ir draugiškumu tarp mažųjų draugų. Būtent šią dieną, visi vaikai ir darželio bendruomenė buvo kviečiami apsirengti raudonai. Vaikai mokėsi vienas kitą draugiškai apkabinti, pamyluoti, pildyti širdis gerais darbeliais, o svarbiausiai – bandė įsiklausyti, ką labiausiai myli jų mažos širdelės. Paklausus vaikų, ką labiausiai myli, vaikai vienbalsiai tikino,  mylintys labiausiai, žinoma – mamą ir tėtį…

Kartu su gr. „Drugeliai“  dailininkais piešėme ant drobės meilės simbolį- „širdelę“. Su gr. „Boružiukais“ išsiaiškinome kokie jausmai gyvena širdelėse, atlikome kūrybinį darbelį  -„jausmų stiklainis“. Su mažaisiais gr. „Varliukais“ ir gr. „Kačiukais“  kartu dekoravome keksiukus ir juos ragavome. „Spinduliukų“ gr. kiekvienas vaikas galėjo pats išsikepti keksiuką ir jį papuošti. Išdalintas Šv. Valentino dienos „meilės paštas“, visi sulaukė savo meilės laiškučių.

Kiekvienas iš vaikučių gavo smagią Valentino dovanėlę iš mūsų daželio komandos. Šis šventinis rytmetis sukūrė džiaugsmingą ir palankią aplinką, kurioje vaikai galėjo išreikšti savo meilę, kurti draugystę ir mokytis svarbių socialinių bei kultūrinių įgūdžių.

Sveikiname visus su Šv. Valentino diena, nes vienintelė gyvenime laimė – mylėti ir būti mylimais…

Mokytoja metodininkė V. Gerikienė.

Mokytoja R. Bičkutė .