Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

Projektas „Vaiko kelias į gražią kalbą. Laimingas vaikas“.

2023 m. vasario 1 d. Ylakių vaikų lopšelis-darželis prisijungė prie tarptautinio ilgalaikio projekto „Vaiko kelias į gražią kalbą. Laimingas vaikas“. Projekto veiklas organizavo logopedė Loreta Petrutienė su  Spinduliukų grupės vaikais savo kabinete, mokytoja Rita Skurvydienė pratęsė veiklas grupėje, o namuose vaikučiai ir tėveliai smagiai pakartodavo žaidimus, pratimus, pasakėles. Projekto tikslas- visiems kartu rūpintis vaikų kalbėjimu ir kalba.

Veiklų metu buvo lavinami visi vaikų pojūčiai: taktilika, girdimasis- regimasis suvokimas, kalbinė raiška, stambioji ir smulkioji motorika. Vaikai mokėsi atlikti artikuliacinę mankštą , kalbinio kvėpavimo pratimus, derinti judesį ir kalbą.

Metai prabėbo, vaikai užaugo, o projektas tęsiasi, tik kitaip. Nuo rugsėjo mėn. logopedė su Spinduliukų grupės vaikais dirba individualiai, nes vaikai pasirengę mokytis garsų tarimo ( Š, Ž, K, G, R, S, Z, C, Č). Naujai atėję vaikai įsijungia į projektą, t.y. pradeda darbą su logopede  nuo pratimų, žaidimų, klausymosi, ritmingo judėjimo. Aktyviai į veiklas įsijungia mokytoja, tėveliai.

2024 m. vasario 1 d. Spinduliukų grupės vaikai užbaigė projektą smagia kūrybine veikla – su logopede inscenizavo pasaką apie spalvotas tulpes. O su mokytoja Rita išmoko pasodinti tulpių svogūnėlius. Veiklos per įvairius vaikų pojūčius skatina kalbą:  jie nori pasakoti įspūdžius, mokosi nuoseklaus darbo, sukaupia dėmesį, lavina atmintį.

Projektas „Vaiko kelias į gražią kalbą. Laimingas vaikas.“  pasibaigė Spinduliukų grupėje, bet prasidėjo su Kačiukų grupės vaikais.  Sėkmės jiems.

Vyr. logopedė L. Petrutienė