Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

GRUPIŲ VARDYNOS

Spalio 28 dieną grupės „Bitutės“ vaikai šventė vardynas. Nuo pat ryto „dūzgė“ visa grupė, juk tiek darbelių reikėjo padaryti: pripūsti (juodus, geltonus) balionus, išdėlioti gėlių žiedus, užsidėti kaukes, nes šią dieną mažieji tapo tikromis „bitutėmis“. Į smagią ir nuotaikingą vardynų šventę atėjo bitininkas, nes kur bitės, ten – medus.  Šis bitininkas buvo kitoks, jis padovanojo „bitutėms“  po medaus puodynėlę, bet prieš tai reikėjo atlikti užduotėles. Po to visi kartu žaidė muzikinius žaidimus, šoko ratelius. Dabar vaikai bus nusipelnę grupės „Bitutės“ vardo.

Lapkričio 4 dieną grupės „Kiškučiai“ vaikai sugalvojo, kad į savo būrį reikia priimti ir pakrikštyti naujokus „kiškelius“. Mokytoja-Kiškienė ir vaikai pasirūpino, kad naujokai „kiškučiai“ šventinį rytmetį praleistų linksmai. Šoktų, žaistų, pagraužtų morkyčių, pasivaišintų morkų pyragu ir galiausiai būtų pakrikštyti. Pasidžiaugę, kad jau visi yra „kiškučiai“, užtvirtino krikštą fejerverku ir džiugiomis emocijomis.

Priešmokyklinė grupė priėmusi naujus vaikučius šventė grupės vardynas. Mažuosius aplankė mama-„Boružė“ su muzikos vadove. Šios su vaikučiais šoko, dainavo, atliko užduotis, kurios rodė, kad vaikai verti grupės  „Boružiukai“ vardo. Visi linksmai leido laiką. Šventinį rytmetį baigė vaišėmis, kurias atnešė mamytės.

Rudenėliui baigiantis, lapkričio 13 d. į grupės „Burbuliukai“  Vardynas užsuko personažai – ežys ir kiškis. Vaikai nustebo, kad aplankė tokie žvėreliai, kurie kalbino vaikus ir norėjo kartu su jais dainuoti ir šokti. Po linksmybių ežys ir kiškis mažiesiems padarė staigmeną: visiems uždėjo burbuliukų karūnėles, pūtė muilo burbulus ir sėdo valgyti Vardynų pyrago. Nuo šios tradicinės šventės patys mažieji darželio ugdytiniai tapo „Burbuliukai“.

Direktorės pavaduotoja ugdymui V. Žutautienė