Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

„Judėjimo savaitė“

Svarbiausiu judėjimo tikslu ikimokykliniame amžiuje laikome sveikatos stiprinimą, normalaus fizinio ir psichinio vystymosi skatinimą. Todėl su didžiausiu noru jau kelinti metai palaikome Lietuvos tautinio olimpinio komiteto tradicija tapusią akciją ,,Judėjimo savaitė“. Rugsėjo 21 – 27 dienomis Ylakių vaikų lopšelio darželio įstaigos ugdytiniai ir pedagogai aktyviai sportavo ne tik salėje, bet ir lauke. Šiemet renginį organizavome Ylakių bendruomenės viešojoje erdvėje ,,Beržynėlis“. Išmėginti jėgas ir pasivaržyti pakvietėme Ylakių gimnazijos pirmokus ir jų mokytojas. Darėme mankštą, organizavome estafetes, bėgome krosą. Ir visai nesvarbu kas laimėjo ar pralaimėjo, atbėgo pirmas ar paskutinis. Svarbu, kad vaikai patyrė judėjimo džiaugsmą, bendrumo jausmą, buvo laimingi ir kupini džiugių emocijų.

Visą savaitę džiaugėmės ir bobų vasaros teikiama šiluma. Todėl stengėmės išnaudoti galimybę kuo ilgiau pabūti gryname ore. Pasivaikščiojimų metu stebėjome raustančius lapus, praskrendančius paukščius, rinkome į kraitelę rudens gėrybes, kad po to jas galėtume panaudoti kūrybinėje veikloje.

Visos įstaigos pedagogės dalyvaujame asociacijos ,,Sveikatos želmenėliai“ vykdomoje veikloje ir projektuose. Organizuojame ir vykdome projektus grupėse: ,,Bitute, bitute atnešk man medučio“, ,,Sveiki ir laimingi“, ,,Sveiki dantukai – graži šypsena“, ,,Mano pirštukai gali“. Bendradarbiaujame su kitų ikimokyklinių įstaigų pedagogėmis, dalyvaujame bendruose projektuose, dalijamės gerąja patirtimi.

Kasmet balandžio mėnuo skelbiamas švaros ir sveikatos mėnesiu, kurio metu apsilankome Ylakių miestelio ambulatorijoje ir susipažįstame su medikų darbu. Ylakių vaikų lopšelio darželio pedagogai skatina vaikus aktyviai judėti, ugdo teigiamą požiūrį į kūno kultūrą ir sportą. Juk sveika jaunoji karta – visos Lietuvos ateitis.

Auklėtoja Rita Skurvydienė