Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

Ylakių vaikų lopšelyje darželyje – kultūros diena

Nuo mažens vaikai mokosi vaidinti gyvenimiškas situacijas arba situacijas pagal žinomus tautosakos, literatūros bei pasakos kūrinius. Mažieji skatinami nusakyti matyto vaidinimo sukeltą nuotaiką, reikšti asmeninius emocinius vertinimus – džiaugtis tuo, kas patiko, dalintis vaidinimo sukeltais jausmais, mintimis, išsakyti savo nuomonę. Vaikai vertina veikėjų veiksmus, poelgius, stengiasi savo vertinimus pagrįsti. Skatinama spontaniška vaidybinė veikla kasdien – žaidžiant, bendraujant, dirbant, švenčiant, poilsiaujant. Taip sudaromos sąlygos išgyventi kultūros džiaugsmą, pasitenkinimą, domėtis savo krašto kultūra ir papročiais.

Balandžio 15 d. kultūros dienai paminėti buvo suorganizuotas renginys ir Ylakių vaikų lopšelyje darželyje. Įstaigos pedagogės parengė vaikams siurprizą – nuotaikingą vaidinimą – „ Ežių siuvykla“. Vaikai pamatė ir išgirdo įvairių žvėrelių norą pasisiūti kelnes, nes iki šiol nė vienam žvėreliui nėra tekę apsimauti kelnes. Ežys su ežiene kad ir kaip stengėsi ir galvojo, kaip kiekvienam gyvūnui primatuoti ir pasiūti kelnes – niekaip neišmąstė. Todėl supykę žvėreliai nutarė, kad nereikia jiems kelnių – kaip iki šiol apsiėjo be kelnių, taip ir toliau gyvens, nes jų kiekvienas kailiukas savaip gražus.

Vaikus pradžiugino dar vienas nuotaikingas spektaklis – „ Raudonkepurė kitaip“, kurį suvaidino Ylakių gimnazijos 3 klasės mokiniai, paruošti mokytojos R. Pociuvienės. Muziką ir daineles parinko ir išmokino abiems vaidinimams meno vadovė V. Stasiulienė.

Po pasirodymų vaikai dar turėjo galimybę pasidžiaugti personažais, nes kartu šoko ir dainavo.

Tokie renginiai – tai viena iš bendradarbiavimo su Ylakių gimnazija formų, kuri skatina vaikų ir suaugusiųjų bendradarbiavimą, puoselėja draugiškus ir gražius santykius, ugdo kūrybiškumą.

Priešmokyklinės gr. pedagogė R. Freimutienė.