Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

VALSTYBINIS PROJEKTAS „FUTBOLIUKAS“

2021 rugsėjo  – 2022 gegužės dalyvaujame respublikiniame „Futboliuko“ projekte.

Projekto tikslas – naudojant žaidimus ir pedagoginę, smagaus futbolo žaidimo koncepciją, suteikti vertingos ir praturtinančios žaidimo patirties vaikams, populiarinti futbolą, sudominti jaunuosius žaidėjus ir ugdyti įvairiausius jų talentus.

Kalbamės su vaikais apie futbolą, jo dėka sukeltas teigiamas emocijas, judėjimo naudą sveikatai. Žiūrime filmukus apie futbolo treniruotes, žaidimą.  Visi dalyvaujantys projekte kūrė logotipą, galvojo taisykles. Sukūrėme „Futboliuko“ šūkį, kurį skanduojame pradedant žaisti. Norint žaisti „Futboliuką“ pirmiausia reikia fiziškai paruošti vaikus. Atliekame įvairias užduotis  – kojų stiprinimui, šoklumui, reakcijai, ištvermei, emocijų išreiškimui. Vaikai mokosi futbolo technikos pamokėlių – kamuolio varymas, kamuolio sustabdymas, spyris į kamuolį, perdavimas draugui, įvarčių mušimas.
Kiekvieną kelionės mėnesį mūsų laukia nauji iššūkiai ir išbandymai, nes futbolą galima pažinti ne tik žaidžiant aikštelėje, bet ir kuriant, atliekant įvairias lavinamąsias užduotis, vaidybą, bendravimą. Visa tai leidžia suvokti futbolą kaip veiklą, apjungiančią įvairias veiklos sritis.
„Futboliukas“ – tai paprasta futbolo atmaina, kuri žaidžiama 3 prieš 3 salėje ir lauke, kitose netradicinėse erdvėse. Toks žaidimas suteikia daug daugiau džiaugsmo nei įprasti komandiniai žaidimai, nes visi vaikai yra įtraukiami į žaidimą ir kiekvienas gauna progą pasimėgauti žaisdami su kamuoliu.
Organizuojant žaidimus siekiama skatinti bei stiprinti draugystę, sportinį bendradarbiavimą tarp projekto organizatorių, dalyvių, o taip pat ir kaimyninių bendruomenių.

Mokytoja metodininkė Rūta Freimutienė