Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

MOLIŪGĖLIO ŠVIESA – YLAKIUOSE

Rudeniui įsikibus į parankę, su vis stiprėjančiais vėjo gūsiais,  vis retesniais saulės spinduliais ir spalvotais lapais nubarstytais takais ir keleliais į Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelį-darželį atkeliavo iniciatyva, kuri skatino paskleisti moliūgo šviesą ir šilumą ne tik Ylakiuose, bet ir visoje Lietuvoje. Mokytoja Vilija Gerikienė vykdė respublikinį projektą „Moliūgėlio šviesa“ kuris pakvietė bendradarbiauti ne tik vietinius, bet ir kitas ugdymo įstaigas.  Mūsų draugas – ruduo užaugino oranžinius, storažandžius, daržo vidurį pūpsančius karalius – moliūgus, o projekto tikslas skatino  į moliūgo skaptavimo veiklas kūrybiškai pažvelgti vaikus, pedagogus, tėvelius ir kartu kurti oranžinius stebuklus, skleisti šilumą ir dalinti šypsenas. Išskaptuoti moliūgai leido suprasti, kad jie gali būti ne tik paprasta daržovė, bet ir stebuklingi žibintai, nušviečiantys ne tik kelią, bet ir mūsų širdys, pripildydami ją šiluma, gėriu…

Norime pasidžiaugti nuoširdžiu ir sėkmingu bendradarbiavimu ne tik  su Ylakių bendruomene, bet ir su Šilutės, Kelmės, Mažeikių, Klaipėdos, Vilniaus, Kretingos, Šiaulių ugdymo įstaigomis na, o pedagogų ir vaikučių kūrybiškumas bei fantazija pranoko mūsų lūkesčius. Moliūgai pūpso visu savo gražumu, džiugindami visus, kurie tik juos pamato. Kiekvienas praeidamas gauna spindulėlį šviesos ir šilumos, o tai priverčia nuoširdžiai šypsotis ir mėgautis.

Ai, kaip gaila, bet vėjas baigia nuo medžių nupešioti paskutinius lapelius…bėga laikas ir mes jau greitai kviesime visus svajoti apie snaigutes, eglutes bei rogutes. Na, bet dabar dar grįžkime į lapais nuklotus rudens takus, kartu pasivaikščiokime po moliūgų šviesa nutiesta žibintų gatvę, pripildykime savo širdis šiluma ir paskleiskime ją šalia esantiems.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Sigutė Jakštienė