Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

TEATRO SAVAITĖ

Kovo 27 d. minima Teatro diena. Ta proga mūsų darželyje vyko „Teatro Savaitė“ Visa savaitė, nuo kovo 22 d. iki 26 d., buvo paskirta pasakų inscenizavimui, vaidinimams, žaidimams. Šventės atidarymą pradėjo patys vyriausi – priešmokykinė grupė „Boružiukai“ su vaidinimu „Pirštinė“. Ugdytinius ruošė mokytoja metodininkė V. Navidanskienė. Antradienį į savo spektakliuką „Kaip šuo draugo ieškojo“ pakvietė mokytoja metodininkė R. Skurvydienė ir grupės „Spinduliukai“ vaikai, o „Kiškučiai“ pagal savo grupės pavadinimą, su mokytoja metodininke V. Narkiene, aiškinosi kas atsitiko kiškio lūpoms – pasaka „Kiškio lūpos“. Nuotaikingu ir pamokančiu spektakliuku „Ropė“ sužavėjo grupės „Bitutės“ mažieji aktoriai ir jų vyresn. mokytoja V. Gerikienė. Žiūrovai nekantriai laukė pačių mažiausiųjų lopšelio vaikučių – „Burbuliukai“, kurie uždarė teatro savaitę. Mažyliai rovė ropę, žaidė žaidimus kartu su savo mokytojomis  – metodininke R. Freimutienė ir mokytoja R. Bičkutė. Darželio vaikučius dainelių ir žaidimų mokė meninio ugdymo pedagogė V. Mockienė.

Įstaigos direktorė Živilė Rancienė padėkojo ir pasidžiaugė pavykusiu renginiu. Tam, kad vaikai pajaustų teatro dvasią, suvoktų, koks smagus žaidimas yra vaidyba ir spektaklio kūrybinis procesas, visoms vaikus ruošusioms mokytojoms buvo įteikti padėkos raštai, o vaikučiams už triūsą po geltoną ir šakotą skanėstą.

Teatras, pasakos – tai toks stebuklingas pasaulis, kur žvėreliai gali prabilti žmogaus balsu, o gėris visada nugali blogį. „Per vaidybą vaiką galima išmokyti teigiamų dalykų, o teatras yra toji sritis, kurioje mokytojas gali atskleisti vaikų talentus, ir ne tik vaidybinius…“

Direktorė pavaduotoja ugdymui V. Žutautienė