Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

PROJEKTAS „STEBUKLINGAS PASAKŲ MIŠKAS“

Pamažu į Žemę, į mūsų sielas, su gražiu baltu sniegučiu atkeliavo Kalėdos…

 Vos prasidėjus Adventui, visus didelius ir mažus, skubančius į darželį, kasryt pasitinka stebuklingas, šviečiantis takelis. Juo bekeliaudamas gali sutikti nykštukų, elnių, elniukų, besmegenį…ir žinoma pasidabinusias gražuoles eglutes. O kur dar daugybė žybsinčių spalvotų švieselių. ,,Tikrai tas takelis stebuklingas!’’ – sako vaikučiai. Gal jis toks todėl, kad kartu jį kūrė vaikučiai, tėveliai ir auklėtojos?!

Nuo lapkričio 30 d. iki gruodžio 30 d. darželyje buvo vykdomas adventinis projektas  ,,Stebuklingas pasakų miškas’’. Jo metu vaikučiai su auklėtojomis puošė grupes, mokėsi Kalėdinių dainų, giesmių, žaidė žaidimus, ratelius, susipažino su Kūčių vakaro burtais (juos ir išmėgino). Daug džiaugsmo vaikai patyrė kepdami ir dekoruodami kalėdinius sausainius. Darbštumo, kruopštumo ir meilės pareikalavo žibintų darymas. Smagu buvo nukeliauti į bažnyčią ir apžiūrėti prakartėlę. Kiekviena grupė turėjo adventinį vainiką, o kiekvieną savaitę prieš uždegant žvakeles, vaikai buvo supažindinami su žvakių reikšme. Kalbėta apie Adventą, Kalėdas bei jų prasmę. Projekto metu ugdytiniai sužinojo, kad šis laikotarpis tai ramybės ir susikaupimo metas, kad tai laikas skirtas bendravimui, dalinimuisi ramybe ir gerumu. Gaila, kad dėl karantino neįvyko susitikimai su Kalėdų Seneliu.

Stebuklingas takelis į darželį buvo pastebėtas ir komisijos, kuri rinko gražiausias kompozicijas į rajono akciją-konkursą ,,Magiškos Kalėdos’’. Trijų laimėtojų tarpe ir mūsų darželio Kalėdiniai papuošimai.

Manau, kad šis projektas tikrai prisidėjo prie to, kad mūsų vaikučių širdelėse užgimtų kalėdinės gerumo kibirkštėlės.

 

Vyresn. mokytoja V. Kurbatovienė