Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

„KELIAUJAM GYVŪNŲ APLANKYTI“

Kai geras oras ir linksma draugija, galima keliauti nors ir į pasaulio kraštą. Tiek toli mums dar per anksti, o iki Klaipėdos  mini zoologijos sodo pats tas. Priešmokyklinės grupės „Boružiukai“ ir darželio grupės „Spinduliukai“ vaikai žėrinčiomis akelėmis ir dideliu noru, keliavo pamatyti įvairių gyvūnų. O pamatėme mes tikrai daug gyvūnų iš įvairių pasaulio kraštų: beždžionių, įvairių tigrų, liūtų porelę, bizonų, baltųjų vilkų, asiliukų, stručių, leopardą, voverių, kengūrų, margaspalvių papūgų ir kitų egzotinių paukščių.  Vieni šiek tiek gąsdino ragų, kuprų didumu, kiti viliojo savo meilumu, kailiukų minkštumu, plunksnų margumu. Sužinojome ir kuo gyvūnai maitinami, kur miega. Su vaikais pakalbėję nutarėme, kad visi šie gyvūnai teikia visiems džiaugsmą, laimę, o atmintyje palieka gražių prisiminimų.

Zoologijos sodas – ne  galutinis kelionės taškas. Dar, gaudydami paskutinius saulutės spindulius, patraukėme į pajūrį, kur užkandę, ėjome pasigrožėti saule, jūra, smėliu. Visus žavėjo į krantą besiritančios bangos, kurios vis netyčia paliesdavo batukų galiukus, taip pat šiltas smėlis, ryški saulutė. Kaip nudžiugo vaikai, kai iš uosto didingai, susignalizavęs, išplaukė laivas-galiūnas, visi mojo rankutėmis jį palydėdami. Pažaidę, pasigrožėję ir atsisveikinę su jūra, patraukėme į autobusą, kur mūsų laukė poilsis-miegelis.

Keliavome vykdydami NVŠ programos, gamtosauginį projektą „Mes gamtai, gamta mums“, kurio tikslas ir uždaviniai: plėtoti vaikų socializaciją per pažintinę veiklą, skatinti bendravimo įgūdžius, ugdyti empatiškumą ir toleranciją. Tai tik pirmoji kelionė, jų dar daug ir įvairių bus, todėl su nekantrumu laukiame.

Mokytoja metodininkė Vaida Narkienė