Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

IŠVYKA Į ZARASUS

Netikėtai greitai prabėgę metais, vėl pakvietė tris kolektyvus į vasaros kasmetinę-pažintinę kelionę. Ankstų liepos 21 d. rytą, Ylakių ir Mosėdžio vaikų lopšelių-darželių, Barstyčių vaikų globos namų kolektyvai išvyko šiaurės rytų kryptimi į neatrastą Zarasų kraštą.

Zarasų miesto ribos remiasi į septynis ežerus. Iš supančių kalnelių Zarasai atrodo lyg iškilę virš ežerų. Apsilankėme Zarasų krašto muziejuje, apžiūrėjome ekspozicijose įamžintą istoriją, tada užlipome į 17 m. aukščio apžvalgos ratą ant Zaraso ežero pakrantės. Kelionę tęsėme Šlyninkos vandens malūne. Malūno savininkas supažindino su tris šimtus metų menančiu vandens malūnu, jo istorija, klausėmės unikalių istorijų apie malūno tuometinį ir šiuolaikinį gyvenimą, susipažinome su grūdų malimo procesu, pasivaikščiojome po visus tris malūno aukštus. Po to valgėme „razavų“ (vieno malimo) blynų iš kvietinių miltų, sumaltų šiame malūne. Pasistiprinę vykome prie Stelmužės ąžuolo. Tai seniausias ir storiausias Lietuvoje augantis paprastasis ąžuolas, jam apie 1500 metų. Dusetose lankėme dailės galeriją. Modernioje galerijoje eksponuojami įvairių menininkų ir žymaus dailininko Šarūno Saukos darbai.

Įsimintinas ir  gražus Zarasų kraštas, dar vadinamas – Lietuviškoji Šveicarija.  Kupini gerų emocijų keliavome namų link.

Direktorės pavaduotoja ugdymui V. Žutautienė