Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

„Sportuoja visa šeima“

Balandžio mėnesį  įgyvendinome sporto projektą „Judėjimas – sveikatos vitaminas“. Projektą parengė lopšelio-darželio mokytojos S. Jakštienė ir V. Gerikienė. Siekdami skatinti ir palaikyti fizinį lopšelio-darželio bendruomenės aktyvumą, stiprinti ugdytinių sveikatą, tenkinant svarbiausius judėjimo, fizinio ir psichinio saugumo bei bendravimo poreikius per sportinę veiklą, buvo organizuota daug įvairių aktyvų judėjimą skatinančių veiklų: Pasaulinei sveikatos dienai paminėti prisijungėme prie masinio bėgimo akcijos „Aš Bėgu 2019“, taip pat sudalyvavome flashmob’e, mankštoje “Laikas keltis”, kiekvieną trečiadienio rytą pradedame su  visuotine mankšta, kurią vaikams praveda M. Jonkus asociacijos „Šuolis tolyn“ direktorius.

Sportas ir judėjimas, vykstantis komandoje ar su draugais, stiprina socialinius vaiko ryšius, todėl norėdami visus drauge suburti sportui balandžio 19 dieną organizavome sveikatingumo ir aktyvaus poilsio šventė gamtoje vaikams ir jų tėveliams: „Sportuoja visa šeima“. Pasidžiaugti gražiu reginiu ir sportuoti kartu su savo vaikučiais atskubėjo nemažas būrelis tėvelių, sesių ir brolių.  Visus drauge subūrė bendra mankšta, vėliau teko įveikti estafečių ruožą,  kartu žaisti  judriuosius žaidimus ir žinoma traukti virvę, o šiai rungčiai prireikė ir stipruolių tėčių pagalbos.  Nuoširdžiai norime padėkoti šventės  socialiniam  partneriui asociacijos  „Šuolis tolyn“  direktoriui  Mantui Jonkui, kuris negailėdamas savo laiko, žinių ir išteklių suorganizavo ne tik puikią šventę, bet ir  subūrė bendruomenę aktyviai veiklai, sportui.

Sportuoti norėjosi dar ilgiau, tačiau šventė pasibaigė. Visi dalyviai buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis, padėkos raštais.

 

Mokytoja S. Jakštienė