Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

Šaškių turnyras „Dama 2019”

Kovo 8 d. Ylakių vaikų lopšelyje–darželyje vyko rajoninis šaškių turnyras priešmokyklinio amžiaus vaikams.

Turnyro tikslas-propaguoti šaškių sportą priešmokyklinio amžiaus vaikų tarpe. Tai tradicija tapęs turnyras, kuris šiais metais  buvo skirtas Tarptautinei moters dienai pažymėti-pavadinimu „Dama – 2019“. Prieš turnyrą įstaigose vyko ir projektas apie šaškes: turnyrai tarp vaikų ir tėvelių, tarp pedagogių ir auklėtojų padėjėjų, kovojo  ir  priešmokyklinės grupės vaikučiai, kurie galės dalyvauti rajoniniame šaškių turnyre, piešė piešinius apie šaškes, kuriuos atsivežė,  nes čia vyko   piešinių paroda.

Į turnyrą atvyko  ir savo  jėgas išbandė 14 priešmokyklinio amžiaus vaikų: iš  Skuodo Bartuvos progimnazijos, Aleksandrijos pagrindinės mokyklos, Mosėdžio   gimnazijos, Skuodo ir Ylakių vaikų lopšelių-darželių. Turnyro  dalyvius pasveikino Ylakių vaikų lopšelio-darželio direktorė Živilė Rancienė, pristatė svečius: vaikus ruošusias ir atlydėjusias  pedagoges, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoją Loretą Vasiliauskienę, kuri atvykusius pasveikino ir palinkėjo sėkmės. Pristatytas ilgametis šio konkurso vyriausias teisėjas-Ylakių seniūnijos seniūnas Vytautas Gudauskas.

Visus turnyro dalyvius pasveikino priešmokyklinės grupės „Boružiukai“ vaikai šokiu „Malūnėlis“. Teisėjams ir dalyviams buvo primintos taisyklės. Prasidėjo turnyras, vyko atkakli lygių varžovų kova. Kompetetingi teisėjai stebėjo, jog turnyras vyktų sklandžiai, nepažeidžiant taisyklių, taip pat stebėjo dalyvių žaidimą, sumavo rezultatus. Prie stalų vyko įdomios, gražios ir stiprios kovos. Labai smagu buvo stebėti rimtą nusiteikimą ir nenuilstamą kovą. Jaudinosi ne tik patys vaikai, bet ir juos atlydėję pedagogai, draugai.

Labiausiai pasisekė Skuodo vaikų lopšelio–darželio „Liepaitės“ korpuso „Buratinų“ grupės auklėtiniui Majui Poškiui, jis užėmė I – ąją vietą. Jį ruošė mokytoja Eglė Šimkienė. II – ąją vietą iškovojo Mosėdžio gimnazijos priešmokyklinukas Elijus Smulkis. III –ąją – Aleksandrijos pagrindinės mokyklos priešmokyklinukė Ugnė Žiemelytė, ją paruošė mokytoja Vandutė Sakalauskienė.

Nugalėtojai apdovanoti padėkos raštais, medaliais, atminimo dovanėlėmis. Kitiems konkurso dalyviams taip pat įteiktos dovanėlės. Visi  buvo pavaišinti arbata, vaisiais, saldumynais, pyragais kuriuos kepė įstaigos virėjos.

Tai, ką vaikai įgauna žaisdami šaškėmis, gali labai praversti kiekvieno žmogaus gyvenime. Atradimų džiaugsmas dalyvaujant šaškių turnyre yra ta galinga jėga, kuri verčia žmones šaškių pasaulyje,  užsibūti neribotą laiką ir neberasti kelio atgal.

 


          

Virginija Navidanskienė

renginio iniciatorė ir organizatorė