Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

Tęsiamas projektas „Sukasi metų darbų ratas“

Piktėjant vėjui ir lietučiui vis smarkiau barbenant į langą, nuo medžių ima kristi pageltę lapai. Kai kuriems paukščiams pasidaro per šalta ir jie išskrenda į šiltuosius kraštus. O miške savo kepures kelia grybai, soduose bumsėti ima obuoliai. Rugsėjis iš vasaros gauna daug gamtos turtų, tais turtais rugsėjo 26 d. suskubo pasidžiaugti ,,Kiškučių” ir ,,Boružiukų” grupės vaikai.  Pirmiausia aplankėme bičių ūkį, kuriame apžiūrėjome bičių avilius. Ūkininkas V. Statkus supažindino vaikus su bičių laikymo, priežiūros ypatumais, visi drauge aptarėme medaus naudą žmogui, bei paragavome įvairių rūšių medaus. Toliau kelionę tesėmę į sulčių spaudykla, kur pilnais krepšiais obuolių mus pasitiko ūkininkai L.G. Druskiniai. Pasigrožėję raudonais obuoliais nusėtu sodu pasukome susipažinti su sulčių gaminimo procesu. Buvo labai įdomu stebėti, kaip gražūs, raudoni, dideli obuoliai virsta sultimis ir kaip tos sultys pasiekia mūsų stalą.  Žinoma, įdomiausia dalis buvo jas ragauti…

Nuoširdus ačiū ūkininkams, kurie pasidalino savo patirtimi, žiniomis su vaikais praturtindami vaikų žinių bagažą bei žinoma, už skanias vaišes ir dovanas.

Rudeniškai besipuošianti gamta taip ir vilioja keliauti, atrasti, mėgautis paskutiniais saulutės spinduliais. Užsukę į I. Navidansko parką pasigrožėjome pirmaisiais nudažytais lapais ir voratinklių mezginiais. Gaila, kad garsų mažai beliko, kad drugiai ore neplazdena…bet mes dar pasidžiaugsime šiluma, juk spalį dar išaus gražios saulėtos dienos – bobų vasara.

Auklėtoja S. Jakštienė