Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

Labas Klaipėda !

Gražų, saulėtą gegužės 31 rytą prie darželio atvykęs didelis autobusas pakvietė „Kiškučių“ ir „Boružiukų“ grupės vaikus aplankyti pajūrio kraštą – Klaipėdą. Kelionę pradėjome ilgu maršrutu, kurios tikslas buvo susipažinti su delfinais, aplankyti jūrą, pasidžiaugti mus lepinančia saulute ir įkaitusių  smėliu.  Savo įspūdžių skrynelę pradėjome pildyti vos tik pasiekėme Klaipėdos smiltynės perkėla, kurioje dvelkiant lengvam, jūra kvepiančiu vėjeliu ir mus palydinčiomis žuvėdromis persikėlėme  į jūrų muziejų. Sulaukę delfinų pasirodymo negalėjome nuo jų atitraukti akių – tas netikėtumo įspūdis ir delfinų nuostabūs triukai dar ilgai išliko vaikų atminty…

Saulutei vis labiau lepinant, pasukome jūros link – juk ten tikra atgaiva kūnui ir sielai. Vaikai vos tik išvydo bekraštę, banguojančią jūrą leidosi bėgti basi, ir nesvarbu, kad įkaitęs smėlis lengvai kuteno padukus. O jūra mus pasitiko šiltai – negailėjo lūžtančių bangų, per kurias taip smagu pašokinėti, taip gera įbristi į šiltą vandenėlį. Atsigaivinę pasukome namų link, buvo sunku palydėti jūrą, kurią pamažu nusinešė saulutė.

Didelis džiaugsmas užvaldo širdį, kuomet pamatai spindinčias vaikų akis, kurie pirmą kartą aplankė jūrą, delfinus,  nesuvaidintas jų emocijas ir šypsenas. Ši socializacijos projekto edukacinė išvyka vaikams leido patirti daug teigiamų potyrių, išgyventi malonias ir įsimintinas akimirkas. Padėkos žodį norime skirti mamytėms, kurios mus palydėjo  tikslo link.

Auklėtoja S. Jakštienė