Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

„Baltēje prāded“

Balandžio 14 d. Ylakių vaikų lopšelyje–darželyje vyko rajoninis šaškių turnyras priešmokyklinio amžiaus vaikams. 

Turnyro tikslas – propaguoti šaškių sportą priešmokyklinio amžiaus vaikų tarpe. Tai tradicija tapęs turnyras, kuris, šiais metais, buvo skirtas Žemaičių kalbos metams pažymėti pavadinimu „Baltēje prāded“. Įstaigose vyko varžybos tarp priešmokyklinukų, nugalėję atvyko į rajoninį šaškių turnyrą, piešė ir piešinius apie savo kraštą, vyko piešinių paroda.

Į turnyrą atvyko ir savo jėgas išbandė 14 priešmokyklinio amžiaus vaikų: iš  Skuodo Bartuvos progimnazijos, Mosėdžio  gimnazijos, Skuodo ir Ylakių vaikų lopšelių-darželių. Turnyro dalyvius pasveikino Ylakių vaikų lopšelio-darželio direktorė Živilė Rancienė, pristatė svečius: vaikus ruošusias ir atlydėjusias pedagoges, pristatytas ir ilgametis šio konkurso vyriausias teisėjas -Ylakių seniūnijos seniūnas Vytautas Gudauskas.

                             Visus turnyro dalyvius, muzikiniu kūriniu ir šokiu pasveikino priešmokyklinės grupės „Boružiukai“ vaikai (muz. vadovė V. Mockienė). Teisėjams ir dalyviams buvo primintos taisyklės. Prasidėjo turnyras. Kompetentingi teisėjai stebėjo, jog turnyras vyktų sklandžiai, nepažeidžiant taisyklių, sumavo rezultatus. Prie stalų vyko įdomios, gražios ir stiprios kovos. Jaudinosi ne tik patys vaikai, bet ir juos atlydėję pedagogai, draugai.

Labiausiai pasisekė Ylakių vaikų lopšelio–darželio auklėtinėms: I-ąją vietą laimėjo Luka Skurvydaitė, (ruošė mokyt. metodininkė V. Navidanskienė) III-ąją – Elena Narmontaitė (ruošė vyresn. mokytoja V. Kurbatovienė), II-ąją vietą iškovojo Skuodo Bartuvos progimnazijos  ugdytinis Jovydas Voitechovič (vyresn. mokyt. R.Liuterienė).

Nugalėtojai apdovanoti Skuodo rajono švietimo ir sporto skyriaus  padėkos raštais, medaliais, atminimo dovanėlėmis. Kitiems konkurso dalyviams taip pat įteiktos dovanėlės. Visi  buvo pavaišinti arbata, vaisiais, saldumynais, pyragais kuriuos kepė įstaigos virėjos.  

 Žaidimas yra pati geriausia mokymo(si) priemonė. Geriausiai vaikai mokosi tuomet, kai jiems smagu ir veikla teikia malonumo. Tai visai nesudėtinga, tereikia tik pasiūlyti, prisiminti savo vaikystėje žaistus žaidimus šaškėmis ir pakviesti pažaisti kartu. Telieka panirti į smagų šaškių pasaulį ir mažųjų mokymąsi paversti pačia įdomiausia veikla žemėje!

                               Priešmokyklinio ugdymo mokytoja metodininkė Virginija Navidanskienė

                                                                                           renginio iniciatorė ir organizatorė